49 tum ren lycka med Philips Brilliance 499P9H

Från sajten:
https://teknikveckan.com/49-tum-ren-lycka-med-philips-brilliance-499p9h/
När vi installerade Philips Brilliance 499P9H i vårt nyinredda hemmakontor fick vi bokstavligt talat byta skrivbord. Skärmen mäter 1,2 meter på brädden och ger en bildyta motsvarande två stycken 27-tumsskärmar. Men med det undantaget att vi slipper stirra rakt in i två svarta kanter som är bredare än Öresund.

Brilliance 499P9H har två HDMI-ingångar, en Displayport-ingång och en USB-C-kontakt med 65w PD-funktionalitet. Ihop med tre USB 3.1-kontakterna, en USB 3.1-uplink, Etherlink KVM-funktionalitet skapar den flera möjligheter att ansluta till flera datorer eller övriga HDMI-försedda enheter samtidigt.

Det kanske vanligaste arbetssättet är att ha en stationär dator inkopplad som nyttjar de i skärmen inkopplade USB-tillbehör men också den inbyggda Windows Hello-kompatibla Webb-kameran. Samtidigt ansluter vi den bärbara datorn via USB-C-kontakten som också ger ström dit.

De inkopplade tillbehören och kameran vet vilken dator de skall jobba med baserat på vilken skärmen visar bild från. Upplösningen landar då på 5 120 x 1 440 pixlar.

Multitaskin med Philips

Men önskar vi få upp båda datorerna samtidigt så går även det bra och vi kan till och med flytta musen mellan de båda systemen via tredjepartsmjukvara. Upplösningen blir då 2 560 x 1 440. Det kan exempelvis vara om vi vill använda två olika operativsystem samtidigt, eller för den delen spela multiplayer-spel ihop med hjälp av två datorer. Brilliance 499P9H stödjer så kallad Adaptive-Sync-tekniker för att minska svarstiden och göra spelandet till en mjuk och härlig historia.

Philips USB-C

Även om du inte har en dator inkopplad via USB-C-porten passar den bra att ladda mobiltelefonen bredvid och om även den har stöd för Power Delivery går det mycket snabbt att få upp den i 100%.

Vissa program, framförallt de för kreativt skapande använder vi mer än gärna fullskärm och nyttjar hela skärmens bredd. Att redigera film på en mindre bred skärm kommer i fortsättningen bli en utmaning. I andra fall sitter vi och jobbar med ett dokument i fullformat i mitten samtidigt som vi har våra samarbetsverktyg på ena sidan och en härlig peppande Spotify-spellista på andra sidan. Eller varför inte en webbläsare med relevant innehåll?

Ett tips på vägen

Genom Microsoft nya Power Tools för Windows kan vi ställa in zooner på skärmen för att enklare dela upp fönstren så som vi vill ha dem.

Philips Brilliance input

Specifikationer

  • Upplösning: 5120×1440 med 60hz.
  • Ingångar: 2xHDMI, DisplayPort, USB-C (65w PD).
  • Dimensioner med ställ: 119.4 cm x 30.3 cm x 56.8 cm.
  • Ljusstyrka: 450 cd/m².
  • Kontrastförhållande: 3000:1 / 80000000:1 (dynamisk).
  • Gaming: Stöd för AMD FreeSync/VESA Adaptive-Sync.
  • Övrigt: Mikrofon, KVM-växel, USB 3.1-hubb, 1080p webbkamera .
  • Garanti: 3 års garanti.
  • Pris: Just nu ca 10 000 kronor.
3 Likes

Tycker du kunde köpt snäppet större skärm ja! 49" bara :wink:

Själv kör jag 3 skärmar på 24". 1080p. Duger till mig!

Hade den haft gsync hade det blivit ett givet köp…

… Who am I kidding, Blir ju ett köp