Därför kommer Google Stadia vinna över framtidens spelkonsoler

Från sajten:
https://teknikveckan.com/darfor-kommer-google-stadia-vinna-over-framtidens-spelkonsoler/

Google Stadia är här och visar sig snabbt vara riktigt potent, detta trots att Google har haft lite svårt att förklara vad det är egentligen vi betalar för. Är det en prenumerationstjänst, är det en streamingtjänst? Svaret är kanske lite av varje men i slutändan måste vi betala en engångssumma för för de flesta spelen som vi spelar.

Men rent tekniskt fungerar det över förväntan, det bara flyter på, ibland bättre än vanliga konsoler.

Det är enkelt att komma igång och vi behöver aldrig se en uppdateringssruta igen innan vi skall spela.

I slutändan lär det finnas denna typen av tjänster både från Microsoft, Sony och flera men framtiden är ganska så tydlig – det är spel som strömmas i från molnet som gäller!

För närvarande går det bara att skaffa Stadia på ett sätt – köpa kontroll, Chromecast Ultra och tre månader Pro-abonnemang för ca 1400 kronor. Snart kommer vi kunna ansluta utan månadskostnad men då blir det vare sig surroundljud eller 4K-upplösning.

Fyll i formuläret och kommentera vad du tror om framtidens spelare om du vill vara med i vår utlottning av ett Buddypass.

1 Like

Det är garanterat framtiden men jag tror det är för tidigt, kan tänka mig det blir problem för många “casual” spelare som sitter på svajiga wifi osv ska spela.

Absolut är detta framtiden. Men precis som hunden nämner ovan så är det bara i sin linda.

Min stora fråga är dock hur väl det fungerar när det släpps ”på riktigt”? När chromecast stödjer valfri kontroll och gratisabonnemang alt stort gratisutbud för PRO-användare.

Kommer den hålla ihop då ändå eller krevera under det stora trycket som det skulle innebära på servrar etc?

Framtiden får utvisa när det sker, men att det kommer ske, det kommer det :slight_smile:

Jag har svårt att se från ett globalt perspektiv att nästa gen xbox,ps etc kommer vara de sista.
I sverige är det bra bredband överallt…något som är väldigt unikt.
Visst man kan säga att om 6-7år borde bra bredband vara utbyggt i världen, men har tyvärr svårt att se det kommer hända.
Jag reser ganska mycket och får erfara Internet hastigheter lite överallt… ofta är det hysteriskt risig hastighet tyvärr. Även i länder som man anser vara utvecklade.

Jag tror det kommer ske en hybrid lösning där delar av spelet kommer ner till konsolen och resten ligger i molnet…lite som microsoft och senaste flightsim kommer ha.

2 Likes

Framtidens spelande är nog absolut något i stil med detta. Men med tanke på många dåliga internetuppkopplingar det fortfarande finns så tror jag inte riktigt att streaming av spel kommer slå igenom på bred front. Däremot tror jag att det kan bli så att man har en typ av konsol bara för att lagra spelen på. Spelen i sig kommer ligga i molnet och vara tillgängliga via en månadskostnad. Typ som Netflix osv. Och sen kan du antingen betala en större månadskostnad och då kunna ladda ner de spel du vill ha. Eller en lägre kostnad och där får du digital tillgång till spelen under en begränsad period. Typ som att hyra spelen.

1 Like

Med tanke på hur de stora spelstudiorna nu har så du kan betala en månadskostnad och få tillgång till spelen tror jag du har rätt på denna.

Eftersom fysiskmedia spel är döende så försvinner andrahansmarknaden. många kommer inte vilja köpa ett spel för 500kr när de istället kan betala 99kr i månaden och få tillgång till alla spel från de bolaget.

Det tycks som - om man redan har en Chromecast Ultra - så måste man nu i början köpa en till, i ett samlat paket. Och man kan dessutom bara få kontrollern i vitt.

Det är korrekt.

1 Like