Det här är Googles spelplattform Stadia

Från sajten:
https://teknikveckan.com/google/det-har-ar-googles-spelplattform-stadia/
Google höll låda idag och precis som många trodde visade bolaget upp en helt ny spelplattform som kallas Stadia.

Tanken med Stadia är att du inte behöver oroa dig för att ha den senaste enheten med den senaste hårdvaran då det mesta sköts i molnet. Google meddelar att spelen kommer att streamas i 4K med 60 fps (frames per second). Stadia kommer kunna gå att använda för att spela spel på bland annat mobiltelefoner, datorer, konsoler och TV-apparater. Stadia kommer lanseras under 2019 och först ut är USA, Kanada, England och Europa. Om Sverige är ett av länderna återstår att se.

Om du streamar ett spel via Stadia och kör fast så visade Google även upp hur enkelt det kommer att vara att få hjälp. På bolagets framtagna kontroll som är väldigt lik kontrollen till Xbox One finns en Google Assistant-knapp. Ett tryck på knappen så aktiveras Google Assistant och hjälper dig med att ta dig vidare i spelet genom att hitta någon guide på YouTube.

Utöver själva plattformen så kommer Google även dra igång en egen spelstudio som får namnet Stadia Games and Entertainment. Jade Raymond blir chef över studion och hon har tidigare jobbat på EA och Ubisoft. För att få fart på det hela så har Google skickat ut hårdvara till ungefär hundra spelstudios så arbetet med att ta fram spel kan dra igång.

1 Like

Coolt ju!

:+1:t2::+1:t2:

Kan nog bli nått de där!

Japp men samtidigt så kommer detta stort lite från varje håll - det enda viktiga är content

Content och att det faktiskt flyter på bra

1 Like

Att kunna köra via Apple TV måste ju bara gå! Antingen får Apple godkänna Chrome på ATV eller så får det göras en unik Stadia-app med fullt stöd.

1 Like

Antagligen får vi inte Stadia-stöd på ATV pga Apple Arcade…

kommer bli intressant att se hur fantastiskt kass detta kommer fungera från Dubai via VPN länk till EU

Och varför ska man göra det

Antagligen får vi inte Stadia-stöd på ATV på grund av Google så fall :slight_smile:

tveksamt Stadia kommer finnas i dubai