Första dödsolyckan på elsparkcykel i Sverige har nu inträffat

Från sajten:
https://teknikveckan.com/kollektivtrafik/forsta-dodsolyckan-pa-elsparkcykel-i-sverige-har-nu-intraffat/
Elsparkcyklarna har ändrat vårat sätt att ta oss fram på i städerna och det är ett väldigt snabbt och smidigt transportmedel.

Många har dock varit skeptiska till säkerheten och nu har första dödsolyckan på en elsparkcykel i Sverige tragiskt inträffat. Det är en 27-årig man i Helsingborg som har blivit påkörd av en bil i en korsning meddelar Polisen till Breakit.se.

Nackdelen med alla elsparkcyklar som står på gatorna är att det inte finns någon hjälm att låna så vill man åka lite säkrare så bör man alltid ha med sig en egen hjälm de gånger man planerar att hyra en elsparkcykel.

Via Breakit

1 Like

En tidsfråga, folk kör som idioter. Det är också folk som inte är vana pendla i city. Tycker ändå det är relativt lite olyckor med tank på hur folk kör på dem

:heart::heart::heart:

Förbjud skiten!!!

1 Like

Varför?

Varför?

Körde elscooter i Stockholm förra veckan, varenda cykelväg är ju avstängd antingen semi-permanent på grund av renovering av en byggnad eller så har någon flyttbil ställt sig rakt över. Eller sopbil eller något annat.

Städerna måste byggas för den här typen av fordon.

kännav serkasmens vindslag.

:heart::heart::heart:

ah :slight_smile:

1 Like

En människa med koll kan ju dock navigera genom storstadens faror på ett säkert sätt, jag gör det varje dag till jobbet. Det kräver dock lite skill, som uppmärksamhet och lite andra grejer som gemene man saknar

1 Like

Känns som de tar varje olycka nu till att ha som skäl för att förbjuda elsparkcyklarna. Men om det nu är olyckorna som är problemet så kan man ju undra varför inte studsmattor, elcyklar, skateboard’s m.m. är förbjudna. Tror bara detta är ett sätt att få tillbaka förlorade intäkter på kollektivtrafiken.

1 Like