Optiker och ekonomi

Jag hör till dem som byter glasögon sällan och aldrig skulle chansa med kvalitet. Det är alltid undersökning i butik och noggrant utprovade glas som gäller. Problemet är bara att jag är rätt kinkig med bågar och förra gången fick jag inte bara kolla runt hos olika optiker utan t o m resa runt till lite större städer.

Allt nog, min fråga. Var har vanliga optiker med butik sina marginaler? Jag antar det är på glasen, för bågar brukar de ju rea ut till höger och vänster. Min lokala optiker (där jag gjort undersökningen till ordinarie pris) kan väl därför inte klaga om jag kommer med en båge jag köpt på nätet, eller var som helst, och låta butiken beställa mina receptglas till mig och sätta in i bågarna jag kommer med? Eller?

Min erfarenhet är - man måste köpa båge glas på samma optiker - jag köper varje år på Specsavers , ja vet billigt skit men de gör att ja kan köpa varje år mm mm … men där och på synsam ( i LINDESBERG där ja bor ) så måste bågen finnas i sortimentet som dom har just nu , för ja har en båge som ja gillar men den har utgått i deras sort därför kan dom inte sätta in där , små privata optiker -skulle kanske kunna detta men ja har aldrig sett / hört talas om de - kanske för att man e för lat … fattar du mig :joy::innocent:

Tror de kan bli svårt, dom vill sälja allt till dig!

Jag kör abonnemang hos Synsam :sunglasses:

Kör Specsavers kanske vart annat år. De har nästan alltid två par för priset av ett. Då får man slipade solbrillor ”gratis” :wink:

Ska jag tolka det som att de tjänar pengar på bågar och inte på glasen? Jag har precis beställt ett nytt glas till mina gamla glasögon och det var ingen diskussion om det. Konstigt om de går back på det.