Stockholm stad har tagit fram nya regler för elsparkcyklar


#1

Från sajten:
https://teknikveckan.com/nyheter/stockholm-stad-har-tagit-fram-nya-regler-for-elsparkcyklar/
Antalet elsparkcyklar i Sverige ökar kraftigt och Stockholms stad har nu börjat ta fram olika förslag för att göra det lite mindre problematiskt med alla olika företag som har etablerat sig i huvudstaden.

Ett av förslagen är att elsparkcyklarnas hastighet ska strypas till 6 km/h när de befinner sig på vissa gator och platser och bland annat Gamla Stan och Drottninggatan. När man har åkt förbi dessa platser så kommer elsparkcyklarna gå upp till 20 km/h igen. Stockholms stad vill även att det ska vara parkeringsförbud på Odenplan, vid Riksdagen, Sergels torg, Stadshuset, Tantolunden, Drakenbergsparken, Medborgarplatsen samt delar av Rålambshovsparken.

Detta finns redan hos vissa aktörer i andra städer där man kan se att vissa områden är röda på kartan i appen vilket betyder att den som hyr elsparkcykeln kan få böter om man ställer sin scooter där.

Via DI Digital


#2

Märkliga regler…Brukar inte använda dessa el-sparkcyklar eftersom det fungerar mest för spontana turer mitt i stan och inte direkt att man kan lita på att det finns i ens närhet disponibla laddade när man ska till och från jobbet. Dom borde införa laddningsbara cykelställ överallt på varje gata om det ska vara nytta med detta system.


#3

Gäller detta bara för dom man hyr , jamena alla kanskeninte har den där appen så man ser park förbud , hastighetsgränser …


#4

Trimning pågår :joy::cowboy_hat_face:


#5

Man får väl ändå vara glad att de inte bara förbjuder det.


#6

Jaa el körkort …


#7

Vafan, det är ju svinnice att dundra över drottninggatan vid korsningen gamla tunnelgatan (drottninggatan är upphöjd för att sänka farten på bilarna men det focerar man enkelt med ett litet ryck i styret).